Για 4  άτομα

Συστατικά
500g φιλέτα στήθους κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια (ή φιλέτα μηρών κοτόπουλου)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένα
1 Μικρό κομμάτι τζίντζερ αποφλοιωμένο σε λεπτές σε φέτες
1 φρέσκο ​​κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη και πράσινη πιπεριά και κομμένη σε κομμάτια.
2 καρότα αποφλοιωμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες.

Μαρινάδα
1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλιές κορνφαλουρ

Σάλτσα τηγανίσματος
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μπαρμπεκιου
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι

Οδηγίες
1. Κόψτε τα φιλέτα στήθους κοτόπουλου σε λεπτές φέτες.
2. Ανακατέψτε μαζί τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι κοτόπουλου είναι επικαλυμμένο. Αφήστε για μαρινάρισμα 10 λεπτά.

 

3. Για να κάνετε τη σάλτσα τηγανίσματος, ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ.
4. Θερμαίνετε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και στη συνέχεια το κρεμμύδι και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ στις άκρες του τηγανιού και προσθέστε το κοτόπουλο στο κέντρο. Απλώστε το κοτόπουλο όσο το δυνατόν περισσότερο και αφήστε το για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε-τηγανίζουμε και συνδυάζουμε όλα τα συστατικά. Πριν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, προσθέστε τις πιπεριές και τα καρότα. Ανακατέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη σάλτσα τηγανίσματος και τηγανίζουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα ή έως ότου όλα είναι καλυμμένα.


Απενεργοποιήστε το μάτι της κουζίνας  και είναι ετοιμη

Για το Ρύζι
1 φλιτζάνι ρύζι basmati
2 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
1 κρεμμύδι σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50g βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι για την εποχή

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο, το βούτυρο ψιλοκομμένο κρεμμύδι αλάτι και το πιπέρι και σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές.
Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
Προσθέστε νερό και βράστε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε την να καθίσει 10 λεπτά πριν ρίξετε την σάλτσα

Chicken Stir Fry with Ginger Garlic Pepper Sauce and Vegetables.

Serves 4

Ingredients
500g Chicken breast fillets thinly sliced (or chicken thigh fillets)
2 tablespoons vegetable oil
2 garlic cloves roughly chopped
Small piece of ginger peeled and thinly sliced
1 brown onion sliced into wedges
1 red capsicum deseeded and cut into bite size piece.
1 green capsicum deseeded and cut into bite size pieces
2 carrots peeled and cut into thin strips.

Marinade
1 tablespoon soy sauce
1/2 teaspoon baking soda
3 tablespoons cornflour (cornstarch)

Stir-fry Sauce
2 tablespoons oyster sauce
2 tablespoons soy sauce
1/2 teaspoon dark soy sauce
2 teaspoons sugar
1/2 teaspoon ground black pepper
2 teaspoons white vinegar

Instructions
1. Slice the chicken breast fillets into thin strips.

2. Whisk together the marinade ingredients in a large bowl. Add the chicken strips and mix well to make sure each piece of chicken is coated. Set aside to marinate for 10 minutes.

3. To make the stir-fry sauce, mix the ingredients in a small bowl.

4. Heat the vegetable oil in a large non-stick frying pan over high heat.
Add the garlic, ginger and then the onion and stir-fry for 30 seconds. Push the onion, garlic and ginger to the sides of the pan and add the chicken strips into the centre. Spread the chicken out as much as possible and allow to sear for about 2 minutes. Then stir-fry and combine all the ingredients. Before the chicken is cooked through, add the capsicum and carrots. Stir-fry for another 30 seconds or until the chicken is just cooked. Add the stir-fry sauce and stir-fry for another 10 seconds or until everything is well coated.
Turn off the heat and serve.

Rice

1 cup basmati rice
2 1/2 cups cold water
1 brown onion diced
2 tablespoons olive oil
50g butter
Salt and pepper to season

Instructions

In a saucepan add olive oil, butter diced onion salt and pepper and sauté until onion becomes translucent.
Add the rice and stir through until evenly coated.
Add water and bring to the boil until all the liquid is absorbed.
Turn off the heat and allow to sit 10 minutes before serving.

Credit Maria Ananiadis