Υλικά

100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ ζάχαρη (έβαλα 50 ml σιρόπι αγαύης)
100 ml χυμό πορτοκάλι
φλούδα από ένα πορτοκάλι
ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
300 γρ αλεύρι
1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

Με ένα μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν, μετά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο βάλατε το κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο αλεύρι, για να μην κάνουμε σβώλους.
και τελευταία βάζετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε ξανά.
Σχηματίστε μια μεγάλη μπάλα ζύμης που βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Στρίβετε κάθε μέρος στον πάγκο, μέχρι να πάρετε ένα ρολό από το οποίο μπορείτε να κόψετε 8-9 κομμάτια, το οποίο τυλίγετε το καθένα και τα πλάθετε όπως έκανα εγώ και τα στριβετε σε κοτσίδα ή, μπορείτε να του δώσετε όποιο σχήμα θέλετε. Τα λαδώνουμε με λίγο κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό, πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Ο φούρνος προθερμαίνεται στα 180 γρ τη λειτουργία πάνω – κάτω, και αφήνουμε να ψηθεί για 20 λεπτά το πολύ, όχι λιγότερο από 17-18 και τα κουλουράκια είναι έτοιμα.

Καλή Απόλαυση