Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
για 55 κουραμπιεδάκια
1 ποτήρι αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
250 γρ βούτυρο
Το μυστικό υλικό
2 κσ φυτικό έλαιο με 5% βούτυρο
1 ποτήρι άχνη
1 αβγό
1 κσ κονιάκ
1 κσ ροδόνερο
2 βανίλιες
Αμύγδαλα
2 κγλ μπέικιν
4 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ψήστε τα ασπρισμενα αμύγδαλα σε φριτέζα αέρος ή φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Ψύξτε και χοντροκόψτε.
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, το φυτικό έλαιο και τη ζάχαρη άχνη για τουλάχιστον 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Ριξτε και χτυπήστε στον καδο το αυγό, τις βανίλιες, αλάτι, το κονιάκ, το ροδόνερο και 2 χουφτες απο το αμυγδαλο και το υπολοιπο μετα.
Προσθέτουμε σιγα σιγα το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τους υπόλοιπους ξηρους καρπούς, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και κανουμε ένα βαθούλα με το δαχτυλο στο κεντρο
απο το μπαλακι και τοποθετούμε σε ταψί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και στα 10 λεπτά τα γυρίζω πάνω κάτω ή μέχρι να ροδίσουν.
Αμέσως μετά το βγάλτε από το φούρνο, ψεκάστε ελαφρά τα μπισκότα με ροδόνερο.
Μόλις κρυώσουν ελαφρώς, κυλήστε τους κουραμπιδες σε άχνη ζάχαρη αναμεμειγμένη με 2 βανίλιες.
Τοποθετούμε στην πιατελα μας και τους αχνιζουμε και απο πάνω
Καλη Επιτυχία