Κουρκουμπίνια
Επειδή μου αρέσει πολύ το φύλλο με το σιρόπι, … Δεν είχα τον χρόνο και την υπομονή να φτιάξω ένα μπακλαβά, και έκανα αυτά τα γρήγορα και εύκολα κουρκουμπινια με φύλλα κρούστα πίτας. Γνωρίζω τη συνταγή από τη μητέρα μου. Αυτό το επιδόρπιο είναι εξαιρετικά εύκολο να παρασκευαστεί
Υλικά
1 συσκευασία έτοιμων φύλλων κρουστας για πίτα (400 g).
Λάδι
Νερό
Για το σιρόπι:
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού νερό
2 βανίλιες
Χυμός 1/2 λεμονιού
(Ίσως κανέλα, αν θέλετε).
Εκτέλεση
Αρχικά προετοιμάζουμε το σιρόπι έτσι ώστε να μπορεί να κρυώσει εντελώς.
Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Αφήστε να βράσει για 3,4 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό βανίλιας και λεμονιού.
Ετοιμάζουμε τα κουρκουμπινια ως εξής:
Παίρνουμε 2 μαζί φύλλα και τα λιπαίνουμε ελαφρά με λάδι χρησιμοποιώντας μια βούρτσα σιλικόνης απο πάνω.
Βάζουμε άλλα 2 φύλλο κρούστας από πάνω, διασφαλίζοντας ότι είναι ακριβώς πάνω από τα προηγούμενα. Βουρτσίστε την κοντη πλευρά του φύλλου με νερό.
Από το άλλο άκρο διπλώνουμε στη μέση βουρτσίζουμε με λαδι και μετά για άλλη μια φορά, ενώ το υγρό άκρο παραμένει ελεύθερο.
Τυλίξτε σε ένα σφιχτό ρολό από το στεγνό στο βρεγμένο άκρο. Πατήστε το τελειωμένο ρολό στο βρεγμένο άκρο για να κολλήσει καλά και βρέξτε ξανά με νερό με μια βούρτσα.
Έτσι προχωράμε με όλες τις κρούστες 2 * 2 μέχρι να τελειώσουν.
Η επιφάνεια στην οποία τα βάζουμε δεν πρέπει να είναι στεγνή γιατί θα κολλήσει.
Όταν φτιάχνουμε όλα τα ρολά, κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Είναι καλό που είναι λίγο πολύ τα ίδια. Ζεσταίνετε περισσότερο λάδι σε ένα τηγάνι.
Τηγανίζουμε 6,7 μαζί μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε γρήγορα τα έτοιμα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι. Και έτσι … μερικά τηγανίζουμε, και τα έτοιμα παραμένουν στο σιρόπι και μετά τα μεταφέρουμε σε ένα κατάλληλο πιάτο
Αποδεικνύονται πολύ νόστιμα και ζουμερά