Κρέμα με μία ιδιαίτερη καραμέλα

Advertisement

Υλικά

3 κσ ζάχαρη
1 κσ βούτυρο
25 ml γαλα

Για την κρέμα
700 ml γάλα
1 φακ σκόνη κρέμα καραμελε γιωτης
2 κσ κορν φλαουρ
1 κσ ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κσ ζάχαρη και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.


Μόλις η ζάχαρη είναι ρευστή προσθέτουμε 1 κσ βούτυρο, και ανακατεύουμε να λιώσει


και να γίνει μία ωραία σάλτσα καραμέλας.

Ξεκινάμε τώρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το γαλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πιο γρήγορα ενώ η καραμέλα βραζει με φυσαλίδες έντονα. (πιθανόν να κολλάει και στο ξύλινο κουτάλι σας) αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου η καραμέλα να διαλυθεί ξανά. Η καραμέλα έχει βρασει πλέον και φουσκώνει.

Advertisement


Κατεβάζουμε απο την φωτιά και την βάζουμε σε ένα μπολάκι

Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 700 μλ γάλα και την σκόνη κρέμα καραμελέ γιωτης και
2 Κουταλιές σούπας κορν φλαουρ, 1 κουτ σουπας ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί
Μόλις διαλυθεί βάλτε το στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρετε μια κρέμα
Σ ένα μπολάκι αδειάζουμε την υγρή κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.


Απλώνουμε πάνω απο την κρέμα την καραμέλα και καλύπτουμε την κρέμα.


Πασπαλίζουμε με λίγο φουντούκι

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement