Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του κόκορα κρασάτου με τις απολαυστικές παπαρδέλες, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει.

Υλικά:

1 κόκορας περίπου 1,5 κιλό, κομμένος σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρύφαλλα
Αλάτι και πιπέρι
500 γρ. παπαρδέλες
Τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες.
Βάζω λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τιγαρίζω τις μερίδες του κόκορα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Βγάζω τον κόκορα από την κατσαρόλα και τον αφήνω στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα, τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα,
αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Ξαναβάζω τον κόκορα στην κατσαρόλα ρίχνω αρκετό νερό ώστε να σκεπάζει σχεδόν τον κόκορα.
Βάζουμε το καπάλι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.

Οσο να βράσει ο κοκορας, βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κόκορα.
Ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα.

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια Μαλακά σαν Σύννεφα ☁️☁️☁️
Επόμενο άρθροΚέικ Μήλου με Κανέλα και Καστανή Ζάχαρη