Υλικά 👇

1/2 κιλό σιτάρι
4 κσ ζάχαρη
2 κσ κανέλα
1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο
1 έως 2 φλιτζάνια ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους(αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
1 φλιτζάνι ρόδι (στραγγισμενο απο σιροπι)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι Ινδοκαρυδο
1+1/2 φλιτζάνι σταφίδες
4 κσ μπισκότο τριμμένο

Στο τέλος
1 φλιτζάνι φρυγανιά
1 φλιτζάνι άχνη
Στολισμός
Καρύδια
Μαϊντανός
Ρόδι
Αμύγδαλα

Εκτέλεση

Βράσιμο του σιταριού:

Βάζουμε το σιτάρι σε ένα μπολ με νερό και το αφήνω όλη την νύχτα
Την άλλη μέρα πλύντε το σιτάρι καλά 2-3 φορές.
Βράστε το στη χύτρα ταχύτητας για 10 λεπτά απο την στιγμή που θα ανέβει η βαλβίδα με μία φλούδα λεμονιού και 2 λιτρα νερό
Εναλλακτικά, μπορείτε να το βράσετε σε ανοιχτή κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.
Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει.

Για το στέγνωμα
Απλώστε το σιτάρι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα για 1-1,5 ώρα μέχρι να στεγνώσει και να γίνει σπυρωτό.

Προετοιμασία των υλικών:

Καβουρδίστε το σουσάμι και κόψτε τους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια.
Εάν χρησιμοποιείτε γλυκό ρόδι, στραγγίστε το από το σιρόπι πριν το προσθέσετε.

Ανάμειξη των υλικών:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σιτάρι με τη ζάχαρη, την κανέλα, το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς, το ρόδι, τον μαϊντανό,
το ινδοκάρυδο, τις σταφίδες, και το τριμμένο μπισκότο και τ αφήνουμε 1 ωρα να τραβήξουν τα αρωματα
Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Στολίσιμο:

Μεταφέρετε τα κόλλυβα σε ένα μπολ.
Πασπαλίστε από πάνω με τριμμένη φρυγανιά και άχνη για να αποφύγετε την υγρασία.

Στολισμός: Χρησιμοποιήστε καρύδια, μαϊντανό, ρόδι και αμύγδαλα για να φτιάξετε έναν σταυρό ή ένα απλό σχέδιο.