Λαζαράκια

Advertisement

Αυτό το Πάσχα δοκιμάστε αυτήν την αρωματική μικρή συνταγή Λαζαράκια και συνδυάστε την παράδοση με τηνοικογενειακή κουζίνα δημιουργώντας υπέροχες αναμνήσεις για την οικογένειά σας!

Υλικά

Για το «προζύμι» (Μίγμα 1)
350g χλιαρό νερό
8g ξηρή μαγιά
10g ζάχαρη
70g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη ζύμη
635g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γραμμάρια ζάχαρης
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη μαχλέπι (προαιρετικά)
50g ελαιόλαδο
25 γραμμάρια φυτικού ελαίου
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη διαλυμένη σε 50g νερό για επικάλυψη
40 ολόκληρα γαρίφαλα “για τα μάτια”

Οδηγίες

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή ψωμιού “Λαζαράκια” ξεκινήστε προσθέτοντας όλα τα συστατικά από το «μείγμα 1» στο μπολ ενός μιξερ βάσης. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε. Αφήστε για 10-15 λεπτά για να αφήσει τη ζύμη να λειτουργήσει.
Σε ξεχωριστό μπολ προσθέστε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να τα συνδυάσετε.
Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μπολ του μείγματος ζύμης από το βήμα 1. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το φυτικό λάδι.
Χρησιμοποιήστε ένα γάντζο ζύμης για να ζυμώσετε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει και να μην κολλάει για περίπου 10 λεπτά.
Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε το να φολυσκώσει σε ένα ζεστό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα, έως ότου διπλασιαστεί το μέγεθός του.
Ξεφουσκώστε απαλά τη ζύμη με τα χέρια σας και χωρίστε τη ζύμη σε 20 μπάλες. Διαμορφώστε κάθε μπάλα όπως φαίνεται στις εικόνες.

Διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό και βουρτσίζετε από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Καλο Πάσχα !

ΠΗΓΗ

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement