Υλικά:

1 λάχανο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός
1 φλιτζάνι ρύζι μπονέτ
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι άνηθος
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 αυγά
2 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Βούτυρο

Εκτέλεση:

Ζέματισε το λάχανο, αφαίρεσε τα φύλλα και το κεντρικό νεύρο.

Σοτάρε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε τον κιμά, το ρύζι και τα ψιλοκομμένα αρωματικά.
Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα να κρυώσει.

Γέμισε τα φύλλα του λάχανου και τύλιξε τους ντολμάδες.

Στρώσε τα άχρηστα φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας, τοποθέτησε τους ντολμάδες και πρόσθεσε νερό, αλάτι και λίγο λάδι.
Βράσε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Δείτε Επίσης: Λαχανοντολμάδες με Πληγούρι

Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε το κορν φλάουρ με λίγο νερό για να μην κάνει σβόλους.
Πρόσθεσε τα αυγά, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και βούτυρο.
Βράσε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρε τους λαχανοντολμάδες ζεστούς με την κρέμα λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

H Συνταγή είναι της κας ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Δέσποινα Μπο 

Προηγούμενο άρθροΚαρυδάτο Αγρινίου
Επόμενο άρθροΤο πιο κρεμμώδης ρυζόγαλο