Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Έτοιμο σε 12 Ώρες!!!Στην υγειά μας 🥂
Όλα τα υλικά τα μετράμε με ένα ποτήρι!

Υλικά 👇

5-6 λεμόνια 🍋( βγάζουμε την εξωτερική φλούδα με το ν αποφλοιωτη)
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό από μισό λεμόνι 🍋
2+1/2 ποτήρια τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα με ένα αποφλοιωτή, προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό μέρος, που είναι πικρό.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού. Βράζουμε για 1 λεπτό από την ωρα που θα πάρει βραση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το τσίπουρο.
Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και χαμηλώνουμε λιγο την θερμοκρασία.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 12 ώρες.
Σουρώνουμε το λικέρ και το μεταφέρουμε σε μπουκάλια.
Διατηρούμε το λικέρ στο ψυγείο και το σερβίρουμε παγωμένο.

Συμβουλές
Χρησιμοποιήστε ακέρωτα λεμόνια για να αποφύγετε τα χημικά υπολείμματα.
Αφαιρέστε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας, καθώς το λευκό μέρος είναι πικρό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα αντί για τσίπουρο.
Απολαύστε το λικέρ παγωμένο μετά από ένα γεύμα ή χρησιμοποιήστε το σε κοκτέιλ και επιδόρπια.