Λινγκουίνι με χταπόδι, καλαμάρια και γαρίδες !! (Recipe in Greek & English)
Συστατικά:
500 γραμμάρια λινγκουνι,
• 400 γραμμάρια βρασμένου χταποδιού (προηγουμένως βράζουμε 800γρ – 1kγρ χταποδιού με 2 καρότα, 2 κουταλιές της
σούπας ξύδι, 1 κρεμμύδι, 1 δάφνη, μερικά μαύρο πιπέρι και σκελίδες σκόρδου. Κρατήστε από το χυμό ένα φλιτζάνι
για τη σάλτσα)
• 250 γραμμάρια καλαμαριού,
• 200 γραμμάρια γαρίδες.
• 1 μικρό μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια,
• 3-4 σκελίδες σκόρδου,
• 4-5 ντομάτες κονκασσε
• 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ,
• 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο,
•Αλάτι πιπέρι.
Μέθοδος Παρασκευής.
• Καθαρίστε σχολαστικά το χταπόδι σε τρεχούμενο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το χταπόδι μαζί με τα καρότα, ένα κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα, μια δάφνη, 2 σκελίδες σκόρδο και μαύρο πιπέρι. Βράστε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και μετά αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε μικρά κομμάτια.
• Κόψτε το καθαρισμένο καλαμάρι και τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Αφήστε στην άκρη.
• Ανάψτε το μάτι της κουζινας και τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω του. Προσθέστε το λάδι να κάψει. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια και το ψιλοκομένο σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε λίγο αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι.
• Προσθέστε τα θαλασσινά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες και τον πελτέ.
Προσθέστε ένα άλλο φλιτζάνι υγρού που κρατήσατε όταν βράσατε το χταπόδι. Εν τω μεταξύ, ανοίξτε το μάτι και τοποθετήστε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι επάνω του. Βράστε τα ζυμαρικά Linguini για λιγότερο από 3-4 λεπτά. Στραγγίστε τα και ρίξτε τα πάνω από τη σάλτσα που ήδη βράζει. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνεχίστε έως ότου απορροφηθεί το υγρό από τα ζυμαρικά που θα πρέπει να παραμείνουν αλ τεντε. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το Linguine με θαλασσινά είναι έτοιμο. Σερβίρετε ζεστό!
Απολαύστε !! Ευχαριστώ !!
ΠΗΓΗ: Mari Glasgow Ακολουθήστε (@mari_glasgow)
Linguine with octopus,squids and shrimps!! Yummy!!😊
Ingredients:
500g of Linguine,
•400 grams of boiled octopus (previously boil 800-1k of octopus with 2 carrots, 2tbspns of vinegar,1onion,1 bay leaf, some black peppercorns and unpeeled garlic cloves. Keep from the juice a cup aside for the sauce)
•250 grams of squid,
•200 grams of shrimp.
•1 small bunch of green onions,
•3-4 cloves of garlic,
•4-5 tomatoes concasse (peeled and seedless)
•1 tablespoon full of tomato puree,
•4-5 tablespoons olive oil,
•1tbspn sweet chili,
•Salt & pepper.
Method of preparation.
•Thoroughly clean the octopus in running water. In a saucepan put the octopus along with the carrots, an onion cut into quarters, a bay leaf, 2 cloves of unpeeled garlic, and black peppercorns. Boil the octopus until it softens. Remove from the heat and after cooling, cut into small pieces.
•Cut the cleaned squid and shrimp into small pieces. Let them aside.
•Turn on the stove and place a large saucepan on it. Add the oil to heat. Add the finely chopped green onions and minced garlic. Saute them for 2-3 minutes. Add a little salt and ground black pepper.
•Add the seafood. Then add the concasse tomatoes and tomato puree. Add sweet chili. Add another cup of the liquid that saved it when you boiled the octopus. Meanwhile, turn on the stove and place a pot of boiling water and salt on it. Boil Linguini pasta for less than 3-4 minutes. Drain them and combine over the sauce that is already boiling. Mix the pasta with the sauce and add the finely chopped parsley. Continue until the liquid is absorbed by the pasta which should remain aldente. Remove the pot from the stove. Linguine with seafood is ready. Serve it hot!
Enjoy!!Thank you!!