Μήλο-δαμασκηνόπιτα

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια εξαιρετικά νόστιμη, αφράτη, μυρωδάτη και συνάμα εύκολη στην παρασκευή της πίτα.

Υλικά για ταψί 25*35 εκ

Αλεύρι – 400 g
κορν φλαουερ – 50 g
Μπέικιν πάουντερ – 15 g
Βούτυρο – 150 g, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 230 g
Ζάχαρη βανιλια – 10 g
Λάδι – 100 ml
Αυγά – 3
Κεφίρ ή γιαούρτι – 300 g
Κανέλα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρκουμά – 1/2 κουτ. ( όχι απαραίτητα )

Επιπροσθέτως:
Αποφλοιωμένα μήλα – 250 g
Αποφλοιωμένα δαμάσκηνα – 200 g

Παρασκευή:

Κόβουμε τα καθαρισμένα μήλα και τα δαμάσκηνα σε κύβους. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι στο βούτυρο και χτυπήστε.
Εδώ προσθέτουμε λάδι, ένα αυγό τη φορά, κεφίρ ή γιαουρτι, κανέλα, κουρκουμά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλαουερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ).
Πρέπει να έχουμε μια πηχτή, ομοιογενή ζύμη. Προσθέστε ψιλοκομμένα μήλα στην τελική ζύμη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.

Μεταφέρετε την τελική μάζα σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή και το ισοπεδώνετε. Τοποθετούμε στη ζύμη τα δαμάσκηνα κομμένα σε φέτες και τα πιέζουμε λίγο μέσα στη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Πρώτα πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη βανίλιας (έχω 10 γρ.), και μετά με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαλουζές ή Σταφύλι ξυνό
Επόμενο άρθροΦιλέτα κοτόπουλο με τραγανή κρούστα, ντομάτα, μοτσαρέλα… μμμ… υπέροχα