Υλικά:

500 γραμμάρια μανιτάρια (π.χ. πλευρώτους, πορτομπέλο)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Ρίγανη
Φρεσκοκομμένο μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια και κόψτε τα σε μεσαία κομμάτια.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους.
Σβήστε τα μανιτάρια με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέστε τη μουστάρδα, αλάτι και ρίγανη. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστά ως συνοδευτικό ή ως μεζέ.

Συνταγή φωτό  από κ.  Κατερινα Μαδικα‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ