Μαρμελάδα Βατόμουρο

Σήμερα αγόρασα μερικά πολύ ωραία μεγάλα βατόμουρα και όταν γύρισα σπίτι αποφάσισα να τα κάνω Μαρμελάδα Βατόμουρο. Έψαξα για μια συνταγή και κατέληξα σε αυτή της Νίκης. Έγινε πολύ ωραία μαρμελάδα! Θα αντιγράψω τη συνταγή της. 

Υλικά

Βατόμουρα – 1 κιλό
Ζάχαρη – 800γρ – 1κγρ κιλό
Χυμός λεμονιού – 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη πάνω στα καθαρισμένα και πλυμένα βατόμουρα και τα αφήνουμε για 2 ώρες, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά από την πρωτη βραση ξαφρίζουμε πολύ καλα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήστε για άλλα 5-10 λεπτά στην φωτια και στη συνέχεια
ρίξτε τα όσο είναι ακόμα ζεστή, στα πλυμένα , αποξηραμένα και ζεσταμένα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό βάζα.
Σφίξτε τα καπάκια και γυρίστε τα αμέσως με τα καπάκια προς τα κάτω. Αφήστε τα να κρυώσουν για μερικές ώρες.
Μην τα βράσετε περαιτέρω 😋 !

Μαρμελάδα Βατόμουρο

H Συνταγή είναι της Marta Boqdgiqan

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τσουρεκοψωμάκια με μαρμελάδα κεράσι.\Τσουρεκοψωμάκια με μαρμελάδα κεράσι.

Υλικά

για την ζύμη:

7 γρ μαγια ξηρη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
150 ml γιαούρτι
150 γρ Ζάχαρη
3 γρ. αλάτι
10 γρ ζάχαρη βανίλια
30 γρ. βουτυρο λιωμένο
1 αυγό
2-3 γρ κουρκουμά
550 -600 γρ.Αλεύρι.

Γέμιση:
Μαρμελάδα κεράσι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μήλο με ζαχαρη και κανέλα

Για επικάλλυψη:
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τι μάγια στη συνέχεια μία κουταλιά ζάχαρη και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος για να κατεβούμε μετά ρίχνουμε το αυγό το αλάτι την υπόλοιπη ζάχαρη τα 140 γραμμάρια το βούτυρο την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύουμε συνέχεια

Τέλος κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το υγρό το αλεύρι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε για να πάρουμε μία υφή ζύμης συνεχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι του πάρουμε μία μαλακή ζύμη την οποία αλείφουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και όταν περάσει η 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη ζυμώνουμε ελαφρώς την κάνουμε ένα κορμό και κόβουμε σε εννιά κομμάτια κάθε κομμάτι το ζυμώνουμε ελαφρά και το κάνουμε ένα μπαλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα .  Παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι το ανοίγουμε με τον πλάστη μας και το κόβουμε όπως βλέπετε στη φωτογραφία

ενδιάμεσα βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε και περναμε κάθε μια πλευρά στην απέναντι σχισμή σταυρωτά και κλεινουμε την γέμιση μέσα

Στο τέλος τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού και γάλακτος που έχουμε χτυπήσει ελαφρά
τα βάζουμε στο φούρνο το οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή όρεξη και καλή δουλειά!❤️❤️❤️

Προηγούμενο άρθροΤούρτα λεμονιού…Σας εγγυώμαι ότι θα την ερωτευτείτε αυτην την τούρτα
Επόμενο άρθροΈνα αφράτο κέικ πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας