Ενα θρεπτικό και λαχταριστό πιάτο με μελιτζάνες και με λαχανικά εποχής και λιωμένο τυρί, ψημένες στο φούρνο.
Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
3 μικρές ντομάτες
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 πρέζα βασιλικό
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Μαϊντανός
‘Ανηθο
100 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
Εκτέλεση
Κόβουμε την μελιτζάνα σε κύβους και την σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.Την μεταφέρουμε σ ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε τα σκόρδα στον τρίφτη.Τα σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες κυβάκια και τις σωτάρουμε λίγα λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ντομάτες κομμένες κυβάκια.Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και τον πελτέ ντομάτας.Ανακατεύουμε.Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε.Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε μαιντανό, άνηθο ψιλοκομμένους και συνεχίζουμε άλλα 5 λεπτά το μαγείρεμα.
Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και βάζουμε από πάνω την μοτσαρέλλα.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!!!