Υλικά:

6-7 μελιτζάνες baby, κομμένες σε βεντάλιες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ξερό μαϊντανό
4-5 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες, πολτοποιημένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά: 1 κ.γ. ζάχαρη (για να εξισορροπήσει την οξύτητα της ντομάτας)
Προαιρετικά: Φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Χαρακώνετε και λαδώνετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε στον αέρα στους 200°C για 10 λεπτά.
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να
γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το βασιλικό και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.

Ρίξτε τον πολτό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας διαλλυμενο στο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε).
Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Τοποθετήστε τις μελιτζάνες περιμετρικά στην κατσαρόλα, πιέζοντάς τες ελαφρά στη σάλτσα.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει.

Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές, πασπαλισμένες με φρέσκο βασιλικό και αν θέλετε τριμμένη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

Η Συνταγή είναι της κας Voula Damala