Δείτε Επίσης: Πεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές! | Μελιτζάνες στο φούρνο ογκρατέν
Η Συνταγή από το Μπαχάρι και Κανέλα
Μελιτζανοπιτάκια
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
3 μεγάλα κρεμμύδια
Λάδι
Ρύζι 1 & 1/2 φλιτζάνι καφέ, προετοιμασμενο σε λίγο νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και αφαιρούμε όλη τη φλούδα.
Κόβουμε την κάθε μελιτζάνα μικρά κιβακια και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μισή κούπα νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό. Όταν σωθεί το νερό ρίχνουμε μια κούπα ή και λιγότερο λάδι και ανακατεύουμε να μαραθεί, όχι να τσιγαριστεί,το κρεμμύδι.
Έχουμε εν το μεταξύ στραγγίσει τις μελιτζάνες και όταν μαραθεί το κρεμμύδι τις ρίχνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αποφεύγουμε να ρίξουμε νερό εκτός και αν νομίζουμε ότι χρειάζεται άλλο λίγο. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Σε 10′ ρίχνουμε το αλάτι, το ρύζι (στραγγισμένο από νερό) και λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό ρίχνουμε και το πιπέρι (χωρίς τσιγκουνιές)
(Δεν θα βράσει εντελώς γιατί θα ψηθεί στο φούρνο)
Τα πιατάκια
Χρειάζεται 1 κούπα λάδι, 2 κουταλιές σούπας (ένα για το λάδι και ένα για τη γέμιση), μαχαίρι χωρίς πριονάκια, ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί με ελάχιστη επάλειψη λαδιού.
Απλώνουμε το φύλλο και κόβουμε με το μαχαίρι στα 4.
Το ραντίζουμε με λάδι, παίρνουμε το ένα τέταρτο.
Διπλώνουμε τις άκρες ώστε να έχουμε τριπλό φύλλο στη μέση.
Ραντίζουμε με λάδι, απλώνουμε αραιά στην περιοχή του τριπλού φύλλο μια κουταλιά γέμιση.
Διπλώνουμε τις μακριές πλευρές για να κλείσει σαν σε φάκελο τη γέμιση,τυλίγουμε σε κρουασάν και τοποθετούμε στο ταψί.
Όταν τελειώσουν, περνάνε ελαφρά με πινέλο λάδι στο κάθε πιατάκι και ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει καλά!!!!!
Συνταγή. Παρασκευή Μανωλά
Δείτε Επίσης: Πεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές! | Μελιτζάνες στο φούρνο ογκρατέν
Η Συνταγή από το Μπαχάρι και Κανέλα