Μελτζάνες ρολάκια στο τηγάνι

Υλικά

2 μαύρες οβάλ μελιτζάνες
100 γρ μαγειρεμένο ζαμπόν
150 γραμμάρια τυρί προβολόνε
400 ml πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα Σκόρδο
Ελαιόλαδο
αλάτι
1 τούφα Βασιλικό
Ρίγανη

Παρασκευή

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε τις δύο άκρες. Με τη βοήθεια ενός μαντολίνου ή ενός τεμαχιστή κόβουμε τις μελιτζάνες σε πολύ λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια, γεμίστε κάθε φέτα μελιτζάνας με ένα κομμάτι μαγειρεμένο ζαμπόν και ένα τυρί προβολόνε.
Τυλίγουμε τη γεμιστή μελιτζάνα σχηματίζοντας ένα ρολό. Στερεώστε το με μια ξύλινη οδοντογλυφίδα.

Στο τέλος σε ένα χαμηλό και φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τη σκελίδα σκόρδου με ελαιόλαδο.
Μετά ρίχνουμε τον πουρέ ντομάτας, μια σταγόνα νερό, τον βασιλικό και μια πρέζα αλάτι και ανακατεψτε
Τοποθετούμε τα έτοιμα ρολά μελιτζάνας στη σάλτσα και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Μαγειρέψτε τα ρολά μελιτζάνας σε ένα τηγάνι για περίπου 25 λεπτά. Τα γυρίζουμε μέχρι τη μέση του ψησίματος.

Στο τέλος του ψησίματος τα ρολά μελιτζάνας σε ένα τηγάνι σβήνουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα
σερβίρουμε με λίγη λίγη από τη σάλτσα της. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μελιτζάνες με κολοκυθάκια.

Προηγούμενο άρθροΚους Κους με λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές)…ένα κανονικό γεύμα για νηστεία
Επόμενο άρθροΚερασόπιτα