Κολοκυθάκια Αυγολέμονο της μαμάς

Πρώτες ύλες

6-8 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά)
1 καρότο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γρ. γλασέ ρύζι
700 γρ. νερό
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λεμονάδα αυγών
Κρόκοι 2 αυγών
Χυμός από 11/2 λεμόνια
Αλάτι

Μέθοδος παρασκευής

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και στραγγίζουμε το εσωτερικό τους. Χωρίστε τα εσωτερικά σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο για 5 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και τηγανίστε μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι και τηγανίστε για 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέστε το μισό νερό και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο το περιεχόμενο απο τα κολοκυθακια.
Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε το δυόσμο, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Γεμίστε τα κολοκυθάκια με ένα κουτάλι και τοποθετήστε την όρθια σε μια φαρδιά κατσαρόλα.

Προσθέστε το υπόλοιπο νερό, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να πάρει μια χαμηλή βράση.
Σιγοβράστε για 45 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και κρατήστε το ζεστό ζωμό για να φτιάξετε το αυγολέμονο.

Για να φτιάξετε το αυγολέμονο:
Τοποθετήστε τους 2 κρόκους αυγών και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα πιρούνι. Αφαιρέστε 2 κουταλιές της σούπας ζωμό
από το φαγητό και ρίξτε λίγο-λίγο στο μείγμα αυγών-κρόκου-λεμονιού, χτυπώντας με ένα πιρούνι.
Ο ζωμός θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστός ώστε να πήζει ελαφρώς καθώς χτυπιέται. Μόλις πήξει το μείγμα αυγών και λεμονιού, το επιστρέφετε
στην κατσαρόλα και το ανακατεύετε για να καλυφθεί.

Προηγούμενο άρθροΣπανακοκεφτέδες
Επόμενο άρθροΜπριάμ με λουκάνικα: Ένα πιάτο που θα σας μαγέψει!