Μηλόπιτα με κρέμα !
Υλικά
Για ορθογώνιο ταψί 26 x 22cm.
για τη ζύμη:
300γρ. αλεύρι “00”
3 ολόκληρα αυγά
150 γρ. ζάχαρης
100 γρ. της μασκαρπόνε
100 ml γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
50 ml ηλιελαίου
2 κίτρινα μήλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φακελάκι σε μπεικιν
Για κρέμα:
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
20 γρ. κορν φλάουρ
250 ml γάλα
½ κουτ. γλυκού κανέλα ή ξύσμα από ½ λεμόνι, ή ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος:
Για την κρέμα: Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια. Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Κόψτε τα μήλα και τα ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ, ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι μέχρι να πάρετε μια αφρώδη κρέμα, προσθέστε το μασκαρπόνε, χτυπάτε και προσθέτετε το γάλα και το λάδι, κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπεικιν και ενσωματώνετε προσεκτικά, ενσωματώστε τα κομμάτια του μήλου, ετοιμάστε το ταψί με χαρτί ψησίματος αδειάστε το μείγμα στο ταψί, ισιώστε καλά, διακοσμήστε με κρέμα και φτιάξτε τις λωρίδες μέχρι να τελειώσει η κρέμα. Ψήστε προθερμασμένο στατικό στους 170 βαθμούς για περίπου 30 ή 40 λεπτά.
Δοκιμάστε μια οδοντογλυφίδα εάν είναι ψημένο και πασπαλίζετε με ζαχαρη άχνη μόλις κρυώσει
Καλή Επιτυχία