Στο σπίτι μας αρέσει να τρώμε μηλόπιτα, και αυτή είναι μία απο τα πόλλα ήδη που φτιάχνω με πολλά μήλα.

Υλικά

2 αυγά
150 γρ ζάχαρη
170 γρ αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
1 μπέικιν πάουντερ
150 ml φρέσκο ​​γάλα
125 γρ βούτυρο
6 μήλα
1 λεμόνι
Μια χούφτα αμύγδαλα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1) Αρχικά πλένετε, ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε 4 φέτες. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε φέτα στα δύο.
Πλένουμε το λεμόνι και τρίβουμε το ξύσμα πάνω από τα μήλα και στη συνέχεια το στύβουμε.
Περιχύνουμε και τα μήλα με το ζουμί. Ανακατεύουμε καλά.
2) Βάζουμε το φρέσκο ​​γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει το βούτυρο.
3) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά, πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.

4) Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο σταδιακά στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά.
5) Προσθέστε το έτοιμο μείγμα στα μήλα. Το ανακατεύουμε πάλι.
6) Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και από πάνω βάζουμε τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
7) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45/50 λεπτά.
8) Κρατάμε το ψημένο κέικ στον σβηστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά και μετά το βγάζουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Μηλόπιτα με αμύγδαλα
Μηλόπιτα με αμύγδαλα

Καλή Απόλαυση

В кухнята на Жълтата роза