Αγαπημένο παραδοσιακό σιροπιαστό κέικ ψησίματος. Revani ή Ravani είναι τέλεια με
παγωτό, σερβίρεται ως επιδόρπιο ή όπως επιθυμείτε!!
Η Συνταγή είναι από το Greek Style Food by Mari Glasgow
Ρεβανί
ΥΛΙΚΑ: (ταψί 25 × 35 cm)
***************
8 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας (ινδική καρύδα)
2 φλιτζάνια αλεύρι όλων των χρήσεων
1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα αμύγδαλα (θρυμματισμένα)
1 κγ μαστίχα χίου, άχνη
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2 κγ ψησίματος σκόνης
Πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
**************
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια νερό
1 σφήνα λεμονιού 🍋
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος προετοιμασίας:
************************
1)- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφήνουμε να σιγοβράσει 3-5 λεπτά. Άστο να κρυώσει.
2)-Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά και αφήστε στην άκρη.
3)-σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε αυγά και ζάχαρη. Χτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά.
4)- Εν τω μεταξύ βουτυρώστε το ταψί σας. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί .
5)- Ψήνουμε το Ρεβάνι στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καφέ.
6)-Βγάζουμε το από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά για να κρυώσει το σιρόπι σιροπιαζουμε
με χλιαρό / κρύο σιρόπι.
Αφήστε το να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
7)- Σερβίρετε το όπως επιθυμείτε μόνο του ή με παγωτό!!
Καλή Επιτυχία
Ακολουθείστε την Mari Glaskov στο instagram