Δείτε Επίσης: Μιλφειγ με μία αφράτη κρέμα | Το Μιλφέιγ του Ναπολέοντος
Μιλφέιγ
Η Συνταγή είναι από τα Μητσομαγειρέματα
Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κρόκος αβγού
2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ απλό
3 συσκευασίες μπισκότα – σφολιατίνια ζαχαρωμένα
1 σαντιγί 250γρ.
3 κουταλιές της σούπας άχνη
Εκτέλεση.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη και βανίλιες) μέσα στην κατσαρόλα, που θα χρησιμοποιήσουμε, χωρίς να την τοποθετήσουμε στο μάτι της κουζίνας. Κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα και τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία και με συνεχές ανακάτεμα!
Μόλις αρχίσει να πήζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία (π.χ. από 9 σε 7) χωρίς να διακόπτουμε το ανακάτεμα… Ρίχνουμε το αβγό και το Βιτάμ και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα, μέχρι αυτό να κάνει φουσκάλες και να αρχίσει σιγά-σιγά να στέκεται στο σύρμα. Συνεχές, καλό ανακάτεμα και μείωση της έντασης της κουζίνας… Συνολικά 10 λεπτά κρατάει αυτό το στάδιο της συνταγής.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο ψυγείο ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για να μην πιάσει κρούστα (περίπου 30 λεπτά).
Έπειτα, χτυπάμε μία σαντιγί με τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, και την βάζουμε στο ψυγείο για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να κρυώσει η κρέμα.
Αρχίζουμε το χτίσιμο… Απλώνουμε μια στρώση σφολιατίνια στον πάτο ενός μεγάλου τάπερ και από πάνω την μισή ποσότητας κρέμας.
Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση σφολιατίνια και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Μετά βάζουμε προσεκτικά τη σαντιγί…
Τέλος, τρίβουμε τα σφολιατίνια, που έχουν περισσέψει, τα απλώνουμε πάνω από τη σαντιγί και το μιλφέιγ μας είναι έτοιμο!
Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Αν θέλουμε να γευόμαστε κάθε φορά φρέσκο μιλφέιγ, διατηρούμε στο ψυγείο την κρέμα και την σαντιγί (μέχρι και 3 μέρες) και όταν έρθει η ώρα και η στιγμή, στρώνουμε τα υλικά, και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο κομμάτι μιλφέιγ!
Δείτε Επίσης: Μιλφειγ με μία αφράτη κρέμα | Το Μιλφέιγ του Ναπολέοντος
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
Καλή επιτυχία!