Δείτε Επίσης: Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα | Μοσχάρι κατσαρόλας με ρεβίθια και μέλι…

Μοσχάρι με κριθαράκι

Υλικά

300-400 γραμμαρια μοσχαρι κομμενο σε μετρια κομματια
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκορδο πολτοποιημενο
1 ποτηρι κοκκινο κρασι
1 πιπερια πολτοποιημενη
1/4 κ.γ. πιπερι μαυρο
1/2 κ.γ. πιπερι κοκκινο
1 κ.γ. αλατι
1/2 κ.γ. μπαχαρι
1/2 κ.γ. ζαχαρη
3 κ.σ. σαλτσα ντοματας
σελινο ψιλοκομμενο
1 κουπα κριθαρακι μετριο
λιγο ελαιολαδο

Εκτελεση

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι και στη συνέχεια τα κομμάτια του κρέατος.
Γυρνάμε συνέχεια μέχρι να ασπρίσει απο ολες τις πλευρές και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα, ανακατεύουμε και συμπληρωνουμε σέλινο, ζάχαρη, αλάτι και νερό να σκεπάσει το κρέας.
Ψήνουμε (με κλειστό καπάκι ή σε χύτρα) μέχρι να μαλακώσει το κρέας, αλλά όχι να ψηθεί εντελώς.
Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα, ελέγχοντας να έχει μπόλικο ζουμάκι και ρίχνουμε και το κριθαράκι. Κλείνουμε τη γάστρα και ψηνουμε στους 200 στον αέρα για μισή ώρα περίπου. Ελέγχουμε που και που να έχει νερό για να μην κολλήσει και όταν μαλακώσει το κριθαράκι είναι έτοιμο.
Δείτε Επίσης: Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα | Μοσχάρι κατσαρόλας με ρεβίθια και μέλι…
Προηγούμενο άρθροΟ θησαυρός του φούρνου: Αρνάκι σιγοψημένο, ζουμερό και γευστικό
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με σπιτικό φύλλο