Τα μουστοκούλουρα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, ιδιαίτερα δημοφιλές τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν ο μούστος είναι φρέσκος. Η ζεστή, αρωματική μυρωδιά τους και η υπέροχη γεύση τους τα κάνουν ανίκητα.
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Λίγο αλάτι
4 κουταλιές γλυκού μπεκιν παθόντες
1200 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο ακόμη αλεύρι)
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λάδι το πετιμέζι την ζάχαρη και το μέλι….
Κατόπιν προσθέτουμε την κανέλα γαρύφαλλο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πολύ καλά…
Ρίχνουμε το αλάτι το μπεκιν και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνονται με το χέρι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη….
Βάζουμε τόσο αλεύρι μέχρι να γίνει η ζωή σφιχτή…
Προθερμαινουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα…
Ψήνουμε για 15 λεπτά διότι θέλουμε να είναι μαλακά….
Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου