Συστατικά
Μπακαλιάρος – 1 κιλό
Στραγγιστό γιαούρτι – 400 g
Σκόρδο – 3 σκελίδες.
Αλάτι – ανάλογα με τη γεύση
Μαύρο πιπέρι (αλεσμένο) – για γεύση
άνηθος – κατά βούληση
Ηλιέλαιο – 3 κουταλιές της σούπας l.
Καρότα – 1 τεμ.
Καρύκευμα ψαριών – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας.
Προετοιμασία
Κόβετε το μπακαλιαρο σε μερίδες, πασπαλίζετε με το καρύκευμα ψαριού και αφήνετε να ξεκουραστει.
Ανακατέψτε το γιαούρτι με ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίστε τα καρότα, τρίψτε τα σε τρίφτη στο χοντρο, τηγανίστε τα με 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο.
Βουτήξτε τα ψάρια στο αλεύρι, τηγανίστε τα και από τις δύο πλευρές στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να μισοψηθούν.
Τοποθετήστε τα καρότα πάνω στο ψάρι, ρίξτε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιου.
Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ψάρι για 15 λεπτά.
Να πώς θα ταΐσετε την οικογένειά σας με ένα υγιεινό δείπνο σε μόλις 30 λεπτά!