Μπαστουνάκια Πατάτας

Advertisement

Τραγανά εξωτερικά και πολύ απαλά εσωτερικά, για να μην αναφέρουμε το άρωμα μέντας που τα χαρακτηρίζει, είναι πραγματικοί πειρασμοί, must του τραπεζιού Salento.
Ένα finger food που δεν μπορεί ποτέ να λείπει.

Συστατικά:

700 γραμμάρια πατάτες κιτρινόσαρκες
2 αυγά (Μ)
100 γρ παρμεζάνα
50 γραμμάρια Πεκορινο
4 κουταλιές φρυγανιά για τη ζύμη + τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα.
Φρέσκο ​​δυόσμο
Μαϊντανός
Αλατοπίπερο
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Μέθοδος:

Βράζουμε τις πατάτες, τις κάνουμε πουρέ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα αυγά, παρμεζάνα, πεκορίνο, 4 κουταλιές φρυγανιά, μια χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αρχίζετε το ζύμωμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και συμπαγές.
Σχηματίστε τα μπαστουνάκια σύμφωνα με την παράδοση με το κλασικό ελαφρώς μυτερό κυλινδρικό σχήμα.

Τις περνάτε σε τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζετε μερικές φορές σε καυτό λάδι, αφήνοντάς τα να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement