Υλικά:

1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κρόκο
Μισό δοχείο κρέμα φουντουκιού ή Νουτελλα φουντουκι
1 φλιτζάνι γάλα για να μουλιάσουν τα μπισκότα
1 κουτί μπισκότα πτιι μπερ

Βήμα Βήμα:

Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το γάλα και το γάλα σε σκονη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαχαρουχο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουερ και τον κρόκο, ανακατέψτε ξανά καλά (χρησιμοποιήστε ένα συρμα για να βοηθήσετε).
Τοποθετούμε το κατσαρολακι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Γίνεται πολύ κρεμώδες και απαλό αλλά αφού κρυώσει η σύσταση γίνεται πιο σφιχτή.
Τώρα περιμένετε να κρυώσει λίγο η κρέμα και  συναρμολογήσουμε.

Στρώνουμε τον πάτο του πιάτου με λίγη κρέμα.
Κάντε μια στρώση μπισκότα βρεγμένα γρήγορα στο γάλα.
Τώρα απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και κουταλιές κρέμα φουντουκιού.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα εμποτισμένη με γάλα.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με γάλα σκόνη χρησιμοποιώντας στραγγιστιρι και κρέμα φουντουκιού χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπισκότα που θελετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα φουντουκιού με ψιλοκομμένες φράουλες.

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas

 

Προηγούμενο άρθροΈνα υπέροχο κέικ χαρουπιού με αχλάδια
Επόμενο άρθροΜπαμπάς….το γλυκάκι που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί