Τα μπισκότα ζέβρα είναι τόσο χαριτωμένα και πεντανόστιμα! Εγώ τα λατρεύω γιατί έχουν αυτή την όμορφη διχρωμία που εντυπωσιάζει, αλλά είναι πανεύκολα να τα φτιάξεις. Μοσχοβολάει το σπίτι κανέλα και βανίλια όταν τα ψήνω!

 

Μπισκότα Ζέβρα

Μπισκότα Ζέβρα

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα και εντυπωσιακά μπισκότα ζέβρα με βούτυρο, κακάο και κανέλα. Ιδανικά για κέρασμα ή για το παιδικό κολατσιό.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 100 ml φυτικό λάδι
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κσ. μπέικιν
  • 2 κσ. κακάο
  • λίγη κανέλα τριμμένη

Instructions

┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, τις βανίλιες και το φυτικό λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  2. Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο και το μπεικιν. Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο. Στο ένα ρίχνουμε 2κσ. αλεύρι επιπλέον και φτιάχνουμε μαλακή ζύμη και στο άλλο ρίχνουμε 2κσ. κακάο και λίγη κανέλα και τα εσωματώνουμε στη ζύμη. Χωρίζουμε την κάθε ζύμη σε 6 μέρη.
  3. Με το κάθε κομμάτι φτιάχνουμε μπαστούνια. Τοποθετούμε πάνω στο άσπρο μπαστούνι, που τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, το μαύρο μπαστούνι ζύμης. Μετά πάνω στο μαύρο το άσπρο και εναλλάξ μέχρι να φθάσουμε στο τελευταίο.
  4. Κλείνουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και της δίνουμε σχήμα. Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά με το μαχαίρι κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα

Notes

Tips από εμένα:

  • Βούτυρο: Είναι σημαντικό το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενωθεί εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζύμωμα: Μην ζυμώσετε υπερβολικά τις ζύμες αφού προσθέσετε το αλεύρι/κακάο, απλά τόσο όσο χρειάζεται να ενσωματωθούν τα υλικά. Το υπερβολικό ζύμωμα μπορεί να κάνει τα μπισκότα σκληρά.
  • Σχήμα: Μπορείτε να φτιάξετε και άλλα σχέδια εκτός από ζέβρα, π.χ. να ενώσετε δύο μπαστούνια (ένα άσπρο, ένα καφέ) και να τα στρίψετε μεταξύ τους για μια σπιράλ εμφάνιση.
  • Αποθήκευση: Τα ψημένα μπισκότα διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή