Μπισκότα με ξηρούς καρπούς & αποξηραμένα φρούτα

Advertisement

Υλικά

4 πολύ μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι Ζάχαρη, λευκή (200g)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (180g)
170 gr βούτυρο
Εκχύλισμα 1 κουταλιού της σούπας Βανίλια
1 λεμόνι (χυμός & ξύσμα)
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντε (12g)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος (4g)
4½ – 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (540-600g)
1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες (150g)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αποξηραμένα φρούτα (σύκα, σταφίδες, χουρμάδες) (150g)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, λευκή και μαύρη ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το βούτυρο ενώ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε την βανίλια, το λεμόνι (χυμό και ξύσμα) και χτυπάμε πάλι.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπεικιν, και την σόδα και αρχίζουμε να το προσθέτουμε στο μείγμα κουταλιά κουταλιά ενώ χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλεύρι εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό και δε μπορούμε να το χειριστούμε.

Αλευρώνουμε το ταψί μας σε δυο λωρίδες και φτιάχνουμε δυο μακρόστενα ρολά με την ζύμη μας.

Advertisement

Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Κόβουμε τα μπισκότα μας με ένα μαχαίρι και τα ξανατοποθετούμε στο ταψί ξαπλωμένα.


Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά και ετοιμάζουμε μετα και την υπόλοιπη ζύμη και επαναλαμβάνουμε τα ίδια.

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement