Μπισκότο παγωτό γάλακτος

Αυτό το μπισκότο παγωτό γάλακτος είναι ένα φρέσκο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να το προσφέρετε ως σνακ μια καλοκαιρινή μέρα.
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και μόλις φτιαχτεί σας διαβεβαιώνω ότι έχει καλύτερη γεύση από τα συσκευασμένα.

Συστατικά:

Για τη βάση μπισκότου:
300 γραμμάρια ξηρά μπισκότα
50 γρ νουτέλα
40 γρ λιωμένο βούτυρο
60 γρ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη σαντιγί:
200 ml κρέμα γάλακτος ήδη ζαχαρωμένη για να την χτυπήσετε
30 γρ συμπυκνωμένο γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με την προετοιμασία της βάσης μπισκότων. Βάλτε στο μπλέντερ τα μισά μπισκότα και μετατρέψτε τα σε σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το μισό βούτυρο και τη μισή Nutella, λιώστε τα όλα σε μπεν μαρί και τέλος προσθέστε το μισό γάλα.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά και σε αυτό το σημείο προσθέστε τα μπισκότα που έχετε κάνει σκόνη. Ανακατέψτε, ρίξτε αυτό το μείγμα στη φόρμα που
είναι στρωμένη με χαρτί ψησίματος για να σχηματίσετε την πρώτη στρώση και ισιώστε τα πάντα καλά.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος, προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και ανακατέψτε. Απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από τη
βάση μπισκότων, καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε την στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες. Αφού περάσει η περίοδος ανάπαυσης, ετοιμάζετε
την άλλη βάση μπισκότων που θα κλείσει στη συνέχεια το κέικ. Ψιλοκόβετε τα μισά από τα υπόλοιπα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη, λιώνετε το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο και τη Nutella σε μπεν μαρί σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο μισό γάλα και τέλος προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μπισκότα και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Τώρα βγάλτε το ταψί από την κατάψυξη και απλώστε το μείγμα μπισκότων για να σχηματίσετε τη δεύτερη στρώση. Απλώστε τα όλα ομοιόμορφα και τοποθετήστε το ταψί ξανά στην κατάψυξη μέχρι την επόμενη μέρα.
Βγάλτε το ταψί από την κατάψυξη και κόψτε το κέικ σε ορθογώνια του μεγέθους που προτιμάτε.
Τα μπισκότα μπορείτε να τα καταναλώσετε αμέσως, διαφορετικά αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη καλά κλεισμένα.

Η Συνταγή είναι της Katia la curiosita’ in cucina Katia Vaccaro

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό με κρέμα φουντουκιού

Μπισκοτογλυκό με κρέμα φουντουκιού

Υλικά:

1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κρόκο
Μισό δοχείο κρέμα φουντουκιού ή Νουτελλα φουντουκι
1 φλιτζάνι γάλα για να μουλιάσουν τα μπισκότα
1 κουτί μπισκότα πτιι μπερ

Βήμα Βήμα:

Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το γάλα και το γάλα σε σκονη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαχαρουχο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουερ και τον κρόκο, ανακατέψτε ξανά καλά (χρησιμοποιήστε ένα συρμα για να βοηθήσετε).
Τοποθετούμε το κατσαρολακι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Γίνεται πολύ κρεμώδες και απαλό αλλά αφού κρυώσει η σύσταση γίνεται πιο σφιχτή.
Τώρα περιμένετε να κρυώσει λίγο η κρέμα και  συναρμολογήσουμε.

Στρώνουμε τον πάτο του πιάτου με λίγη κρέμα.
Κάντε μια στρώση μπισκότα βρεγμένα γρήγορα στο γάλα.
Τώρα απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και κουταλιές κρέμα φουντουκιού.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα εμποτισμένη με γάλα.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με γάλα σκόνη χρησιμοποιώντας στραγγιστιρι και κρέμα φουντουκιού χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπισκότα που θελετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα φουντουκιού με ψιλοκομμένες φράουλες.

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas