Υλικά

3-4 πατάτες μέτριες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
2-3 κολοκυθάκια μέτρια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
2-3 ντομάτες φρέσκες, ώριμες, κομμένες σε μικρά καρεδάκια (αφαιρούμε τα ζουμιά και τα σπόρια)
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 – 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό (περίπου 200 ml)

Εκτέλεση

Γεμίζω το ταψί του φούρνου χωρίς να δημιουργώ πολύ παχιά στρώση, με πολύ λεπτές φέτες από πατάτες, κολοκύθια, ξερα κρεμμύδια
Προσθέτω, ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, καρεδάκια φρέσκιας ντομάτας χωρίς ζουμιά και σπορια, ρίγανη, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο
Ανακατευω καλα και στωνω ισόπαχα στο ταψι
Ψήνω στους 200 βαθμούς για κάνα 15 λεπτό χωρίς νερό και μετά προσθέτω 1 ποτήρι νερό και συνεχίζω το ψήσιμο στους 180 για κάνα 40λεπτο περίπου μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του

Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou