Μπριζόλες σε σάλτσα τυριού

Απαραίτητα προϊόντα

περίπου 1 κιλό χοιρινό λαιμό

Για την μαρινάδα
60-70 ml λάδι
2-3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μέλι
2-3 κ.σ. λευκό κρασί
1κ. σούπας μουστάρδα
κόλιανδρος μαύρο πιπέρι κύμινο τριγωνόφυλλο
1 κ. σ. σάλτσα ντομάτας (ή κέτσαπ)
αν θέλουμε 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο κατά βούληση (ή σκόρδο σε κόκκους)
1/2 κεφάλι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Σαλτσα τυριού

Περίπου 100 γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
150 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. μουστάρδα
μαύρο πιπέρι
για γεύση αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές μπριζόλες (αν χρειάζεται, τις χτυπάμε με ένα σφυρί).
Ετοιμάστε την μαρινάδα και αλείψτε τις μπριζόλες άφθονα με αυτήν σε κατάλληλο μπολ.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για αρκετές ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα) στο ψυγείο.
Ψήστε τις μπριζόλες και σερβίρετε με σάλτσα λιωμένου τυριού (η συνταγή απο κάτω), χωριστά ή απλά περιχυμένες από πάνω;

Για σαλτσα τυριου
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε σε αυτήν το λιωμένο τυρί ψιλοκομμένο ή τριμμένο και τη μουστάρδα
Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, την αλατοπιπερώνουμε

Για την μαρινάδα
Αν θέλετε να μαρινάρετε ανακατεψτε όλα τα υλικά σε ένα μπλεντερ και κάνετε μειγμα για να καλύψετε καλά τις μπριζόλες με αυτό, αφήνοντάς τις να καθίσουν για τουλάχιστον μερικές ώρες!

ΠΗΓΗ: gotvim

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια ξαπλωμένα σε πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΑφράτο Σουφλέ με ψωμί του τόστ