Η συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
250 γρ Αμύγδαλα Τριμμένα σε Πούδρα
240 γρ Ζάχαρη άχνη
2 Βανίλιες
100 γρ Ζουμί απο ρεβύθια η έτοιμο από Κονσέρβα
3-4 Σταγόνες χυμό λεμονιού
4-5 Σταγόνες έλαιο Πικραμύγδαλο
120 γρ Αμύγδαλα Φιλέ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την αγαπημένη συνταγή ρίχνοντας σ’ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη άχνη το τριμένο αμύγδαλο σε πούδρα και τις βανίλιες
και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κρύο ζουμί από ρεβύθια που έχουμε βράσει μαζί με τρεις με τέσσερις σταγόνες απο χυμό λεμόνι
και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα
Το ζουμί από τα ρεβύθια το φτιάχνουμε έχοντας βάλει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο νερό την επόμενη ημέρα τα βάζουμε στην
κατσαρόλα να βράσουν για τουλάχιστον δύο ώρες σε μπόλικο νερό όταν θα μαλακώσουν τα ρεβύθια τα αφαιρούμε και αν το ζουμί μας
είναι αρκετά ωραίο συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνει παχύρευστο
Φυσικά μπορείτε να βρείτε και έτοιμο ζουμί από ρεβύθια σε κορσέρβα
Οταν πλέον είναι έτοιμη η φυτική μαρέγκα μας προσθέτουμε τέσσερις με πέντε σταγόνες έλαιο από πικραμύγδαλο και αδειάζουμε στο μείγμα σας
τα στερεά υλικά ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε τη ζύμη για τους εργολάβους μας
Επειτα με τη βοήθεια του σκούπ παγωτού παίρνουμε ποσότητα ζύμης πλάθουμε μπαλίτσες στο 50g περίπου και τις περνάμε από αμύγδαλο φιλέ
Σε περίπτωση που δεν κολλάει το αμύγδαλο φιλέ επάνω στους εργολάβους μπορείτε να βάλετε λίγο νεράκι στα χέρια σας
Τοποθετούμε τους εργολάβους σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα σε μία απόσταση μεταξύ τους
Ετοιμοι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 170 βαθμούς για ακριβώς 20 λεπτά για να είναι πετυχημένη εργολάβοι μας θα πρέπει να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσο κίτρινο χρώμα