Μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για τη νηστεία!

Υλικά:

1 φλιτζάνι νες καφέ λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
500 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου
Σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτήξτε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και στραγγίξτε τις.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με ένα σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
Εναλλάξ προσθέτετε το αλεύρι, κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, και το γάλα αμυγδάλου, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει το μείγμα.
Τέλος, προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε απαλά.

Αλείψτε με λάδι και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ. Ρίξτε μέσα το μείγμα και ψήστε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η επιφάνεια. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, μπορείτε να το τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου