✅Υλικά:
Γιαούρτι – 500 g
Βούτυρο – 400 g
Κρόκοι – 3-4 τεμ. (ή 2 μέτρια αυγά)
Ζάχαρη – 100 g
Αλάτι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Αλεύρι – περίπου 6 φλιτζάνια (960 g)
Ζάχαρη άχνη – 1,5 φλιτζάνια (για πασπάλισμα)
✅Γέμισμα:
Κονσερβοποιημένα κεράσια
Μαρμελάδα ή κονσέρβες (όπως βερίκοκο ή ροδάκινο)
✅Προετοιμασία:
Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε γιαουρτι, τους κρόκους, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε ζεστό βουτυρο στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια σας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοιξτε κάθε κομμάτι σε μια στρώση πάχους περίπου 6 mm. Κόβουμε τη στρώση σε τετράγωνα.
Τοποθετήστε ένα κεράσι και λίγη μαρμελάδα μέσα σε ρολό.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα τα έτοιμα μπισκότα με ζάχαρη άχνη.