Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τρελή ζύμη για 7 ημέρες.
Διατηρήστε το στο ψυγείο και φουσκώνει κάθε φορά. Από αυτό μπορείτε να φτιάξετε αλμυρές ή γλυκές παραλλαγές.
Έχω αυτή τη συνταγή στην οικογένειά μου για πάνω από 20 χρόνια και χαίρομαι που τη μοιράζομαι μαζί σας.
Οι αγαπημένες μου είναι οι πίτσες είναι φτιαγμένες από αυτή τη ζύμη.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι λείο
1 μπέικιν πάουντερ
400 ml γάλα
1 φρέσκια μαγιά (40 γρ.)
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 αυγά
250 ml γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τον baking powder
Κάντε μία λακούβα στη μέση και σε ένα άλλο μπολ
Ανακατέψτε με το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη φρέσκια μαγιά ρίξτε αυτό το μείγμα του γάλακτος μέσα στο αλεύρι
Προσθέστε τα αυγά και το γιαούρτι και το αλάτι και χτυπήστε όλα τα υλικά με ένα μίξερ χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα που είναι για ζύμη μεχρι να σχηματιστει το ζυμαρι
Σε πλαστική σακούλα για τρόφιμα αλειψτε εσωτερικά με λάδι και αδειάστε μέσα τη ζύμη η ζύμη δεν χρειάζεται να ξεκουραστεί μπορεί να τη βάλετε αμέσως κλείστε την σακούλα πολύ καλά να φύγει όλος ο αέρας και δεστε την σφιχτά.
Βάλτε την ζύμη μαζί με την σακούλα μέσα ένα μπολ βάλτε την στο ψυγείο και μπορεί να διατηρηθεί για 7 μέρες
Μπορείτε να βγάζετε να παίρνετε όση ζύμη θέλετε και να την ξαναβάζετε πάλι στο ψυγείο
Είναι καλό όταν βγάζετε τη ζύμη να έχετε μία σπάτουλα πλαστική να την αλείφετε – με λάδι και να αφαιρείτε με αυτήν όση ζύμη χρειάζεστε
Καλη επιτυχία