Υλικά 🛒
500g πένες
150g λιαστές ντομάτες (σκέτες όχι με βότανα)
150g φρέσκος βασιλικός
50g φρέσκος μαϊντανός
1 Μεγάλη Σκελίδα Σκόρδο
160 ml (2/3 φλιτζάνι) ζωμός λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
50g Τυρί παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος:
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μπολ σκεπάζουμε τις λιαστές ντομάτες με βραστό νερό. Καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά να μαλακώσει.
Τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το σκόρδο και μετά με το μοτέρ σε λειτουργία
προσθέτουμε το ζωμό και το λάδι συνεχώς.
Αφαιρέστε τη γέμιση από τον επεξεργαστή σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε ξαι φρέσκο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
Απολαμβάνω! 😊
Η Συνταγή / Φώτο είναι από το Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πέννες αλα πίτσα
Οι πέννες αλα πιτσα είναι μια πολύ γρήγορη συνταγή και με ακαταμάχητη γεύση.
Το όνομα αυτού του πιάτου οφείλεται στη γεύση των υλικών που χρησιμοποιούνται, που θυμίζει πολύ πίτσα:
πουρές ντομάτας, μοτσαρέλα, ελιές, πικάντικο σαλάμι. Οι πέννες αλα πίτσα είναι ένα πιάτο που μπορείτε να
φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και που θα εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι.
Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίησα πενες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποπιο ζυμαρικό που σας αρέσει περισσότερο.
Συστατικά
200 γρ Πέννες
200 γρ πελτέ ντομάτας
30 γρ μοτσαρέλα (κομμένη σε κύβους)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι ρίγανη ξερή
πράσινες ελιές σε φέτες για γεύση
Πικάντικο σαλάμι ή ζαμπον κομμένο σε κύβους
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για γεύση
Τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
αλάτι για γεύση
Μέθοδος
Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε το σαλάμι και τις ελιές,
ροδίζοντας….
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, μόλις βράσουν (κατά προτίμηση al dente) το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε
στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, όσο χρόνο χρειάζεται για
να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρετε με ένα πασπάλισμα τυρί και απολαύστε το γεύμα σας!