Πέννες Πουτανέσκα

Διαφήμιση

Υλικά

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
1/3 φλιτζανιού ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα γαύρου (προαιρετικά)
800 gr κονσέρβα ντοματίνια κυκνος
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1/4-1/3 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
500 γρ πέννες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι και τη ρίγανη.
Προσθέστε την πάστα του γαύρου, τις ελιές και την κάπαρη και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά αφήνοντας τις γεύσεις να καρυκεύσουν το λάδι.
Προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτες και δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10-20 λεπτά σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί και να πήξει στην επιθυμητή συνοχή. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας.

Ετοιμάστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βρασετε τα ζυμαρικά. Αλατίζουμε γενναιόδωρα το βραστό νερό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατέψτε για να βεβαιωθείτε ότι τα ζυμαρικα δεν κολλάνε μεταξύ τους και ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για περίπου 90 δευτερόλεπτα λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος.

Διαφήμιση

Όσο βραζουν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τον μαϊντανό στη σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Στραγγίζουμε το νερό από τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και τα προσθέτουμε αμέσως στη σάλτσα.
Διατηρούμε τη φωτιά του τηγανιού σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να ενωθεί η σάλτσα με τις πεννες .
Σερβίρετε αμέσως αν θέλετε με παρμεζάνα (εγώ δεν είχα διαθέσιμο).

Καλή Απολαυση

Διαφήμιση