Απαραίτητα προϊόντα
1 πακέτο φύλλα ζαχαροπλαστικής
300 γρ τυρί φέτα
4 αυγά
200 γρ τσουκνίδα ή σπανάκι (μπορείτε να βάλετε ότι χόρτα σας αρέσουν)
4-5 κοτσάνια φρέσκο κρεμμύδι
250 ml ανθρακούχο νερό (σόδα)
200 γραμμάρια γιαούρτι
αλάτι για γεύση
1 πακέτο λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε την τσουκνίδα ή το σπανάκι σε βραστό νερό, στραγγίζουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε.
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε την τσουκνίδα. Αλατίζουμε για γεύση αν το τυρί δεν είναι αλμυρό.
Αρχίζουμε να τακτοποιούμε την πίτα ως εξής: Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι, βάζουμε 2-3 φύλλα, τις πασπαλίζουμε με τη γέμιση από τα χόρτα και κρεμμύδια, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και μετά πάλι 2-3 φύλλα, τις οποίες περιχύνουμε κατά τόπους με βούτυρο.
Πάλι φύλλα, γέμιση, τυρί, φύλλο, βούτυρο και ούτω καθεξής μέχρι να γίνει.
Χτυπάμε χωριστά τα αυγά με το γιαούρτι και τη μαγειρική σόδα, κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα και περιχύνουμε.
Βεβαιωθείτε ότι απορροφάτε οπουσδήποτε το υγρό. Βάζουμε από πάνω λίγους σβόλους βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Την λατρεύω! Καλή Απόλαυση!
ΠΗΓΗ: gotvim.net