Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική γεύση της τυρόπιτας με την ευκολία των λαζανιών, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι
και νόστιμο και απλό στην προετοιμασία.

Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια φρέσκα
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνετε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη φέτα, το γιαούρτι και τα αυγά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Απλώνετε μια στρώση λαζάνια στο ταψί. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτετε μια γενναιόδωρη στρώση από το μείγμα φέτας.
Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μια στρώση λαζάνια.
Περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν κόψετε και σερβίρετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο), σπανάκι ή πράσο.

Η Συνταγή είναι από το Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα μελιού με καρύδα
Επόμενο άρθροΤραγανά μπουτάκια κοτόπουλου, χρυσαφένιες πατάτες, όλα σε ένα τηγάνι!