Λοιπόν, φίλες φίλοι, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε κάτι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση! Τα παγωτίνια σαντουιτσάκια είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό και πιστέψτε με, θα γίνουν το μπισκότο του ονείρου σας! Είναι τόσο εύκολα που θα τα κάνετε με κλειστά μάτια, και το καλύτερο; Με μόνο 5 υλικά!
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Παγωτίνια Σαντουιτσάκια με Μπισκότο του Ονείρου – Με 5 Υλικά ΜΟΝΟ
Τι θα χρειαστούμε για τα Παγωτίνια Σαντουιτσάκια
600 γραμμάρια μπισκότα Marie Παπαδοπούλου
350 γραμμάρια φυτική κρέμα σαντιγί
300 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια σε σκόνη ή υγρή
80 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα Oreo (χωρίς την κρέμα)
Για την επικάλυψη:
400 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
80 γραμμάρια λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τη φυτική κρέμα σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια.
Τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία, ψιλοσφιχτή σαντιγί.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα τριμμένα μπισκότα Oreo. Με μια σπάτουλα τα ανακατεύω απαλά να πάνε παντού
μέσα στην κρέμα.
Στρώνω λαδόκολλα σε μια μεγάλη επιφάνεια. Παίρνω τα μπισκότα Marie και τα τοποθετώ σε σειρές.
Εγώ χρησιμοποιώ τα μικρά στρογγυλά γιατί είναι πιο χαριτωμένα.
Βάζω το μείγμα του παγωτού σε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής (αν δεν έχω, χρησιμοποιώ μια απλή σακούλα τροφίμων στην οποία κόβω μια γωνίτσα). Γεμίζω κάθε μπισκότο με αρκετή ποσότητα από το μείγμα.
Παίρνω ένα άλλο μπισκότο και σκεπάζω το γεμισμένο, κάνοντας σαντουιτσάκια.
Βάζω τα σαντουιτσάκια παγωτού στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα, να παγώσουν καλά για να μπορέσω να τα βουτήξω στη σοκολάτα.
Μετά την ώρα, λιώνω σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το λάδι καρύδας ή το ηλιέλαιο. Το λάδι βοηθάει τη σοκολάτα να μην σπάσει όταν παγώσει.
Βουτάω κάθε παγωτινι μέχρι τη μέση στη λιωμένη σοκολάτα.
Τα ξαναβάζω στη λαδόκολλα και μετά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
Έτοιμα τα δροσιστικά μας παγωτινια σαντουιτσάκια!