Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Τα Παγωτίνια είναι μια από τις πιο απολαυστικές λιχουδιές που μπορείς να φτιάξεις για τον απογευματινό σου καφέ! Μπορεί να έχουν τη διαδικασία τους, αλλά το αποτέλεσμα, πιστέψτε με, σας αποζημιώνει πλήρως. Είναι σκέτη απόλαυση, φίλοι μου! Αυτά τα Παγωτίνια θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκάκι, ειδικά τώρα που ζεσταίνει ο καιρός!

Παγωτίνια

Παγωτίνια

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα Παγωτίνια με φύλλο κρούστας και σπιτικό παγωτό βανίλια! Ιδανικά για τον απογευματινό καφέ, αυτά τα απολαυστικά γλυκάκια θα σας ενθουσιάσουν.

Prep Time 35 minutes
Cook Time 25 minutes
Additional Time 5 hours
Total Time 6 hours

Ingredients

Για να ετοιμάσουμε αυτά τα λαχταριστά Παγωτίνια, θα χρειαστούμε τα εξής

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων)

Για το Σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνα νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Για το Σπιτικό Παγωτό Βανίλιας:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια

500 ml. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)

  • Για το Σερβίρισμα:
  • Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Instructions

Η διαδικασια για τα παγωτινια ειναι η εξης:

  1. Βαζω το πρωτο φυλλο στον παγκο. Το περναω με βουτυρο λιωμενο και απο πανω τοποθετω αλλο ενα φυλλο. Το βουτυρωνω κι αυτο και τα κοβω καθετα σε 4-5 λωριδες (αναλογα το μεγεθος που θελουμε).
  2. Τα τυλιγω σε χαρτινους κυλινδρους που τους εχω τυλιξει με αλουμινοχαρτο (με τη γυαλιστερη πλευρα εξωτερικα) και τους εχω λαδωσει. Επαναλαμβανω την διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα.
  3. Τα ψηνω στους 160 β.αερα για 20-25 λεπτα μεχρι να ροδισουν καλα.
  4. Αφου κρυωσουν τα βουταω σε ζεστο σιροπι που εχω φτιαξει με 1 φλυτζανα νερο, μιαμιση φλυτζανα ζαχαρη και 1 κ.σ.χυμο λεμονι (εβρασα για 6 λεπτα). Τα βαζω σε μια πιατελα και κατευθειαν στο ψυγειο ξεσκεπαστα.
  5. Απο νωρις εχω φτιαξει το παγωτο βανιλιας. σε ενα μπολ ανακατευω 1 ζαχαρουχο γαλα και 1 βανιλια. προσθετω ανακατευοντας με μαριζ 500 ml. κρεμα γαλακτος που εχω χτυπησει σε σαντιγι.
  6. Το βαζω σε μεταλλικο σκευος στην καταψυξη και πριν παγωσει τελειως γεμιζω τα παγωτινια. Τα βαζω στην καταψυξη και σερβιρω με τριμμενο φυστικι αιγινης.

Η Συνταγη ειναι της κας Ελινα Σκλαβου

Notes

Για να γίνουν τα Παγωτίνια σας πραγματικά ονειρεμένα, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Φύλλα Κρούστας: Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα κρούστας είναι φρέσκα και δεν έχουν στεγνώσει. Αν στεγνώσουν, θα σπάσουν εύκολα.

Βουτύρωμα: Αλείψτε καλά κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο για να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Κύλινδροι: Οι χάρτινοι κύλινδροι τυλιγμένοι με αλουμινόχαρτο βοηθούν τα παγωτίνια να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο. Βεβαιωθείτε ότι τους έχετε λαδώσει καλά για να μην κολλήσουν.

Σιρόπιασμα: Το μυστικό για σωστό σιρόπιασμα είναι τα ψημένα παγωτίνια να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό. Έτσι απορροφάται καλύτερα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή