Παγωτό Τυραμισού

Συστατικά

1/4 φλιτζάνι δυνατός καφές (58 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι γάλα (εγώ χρησιμοποίησα 2%) (120 γραμμάρια)
3-4 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι μασκαρπόνε (250 γραμμάρια)
1 1/4 φλιτζάνι ολόκληρη/σαντιγί
4-5 σαβαγιαρ (κομμένα σε μικρούς κύβους)

Επιλέον
1-2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη για ξεσκόνισμα

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον καφέ, το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το μείγμα κρύου καφέ, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει και να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, προσθέστε το μείγμα στη μηχανή, όταν είναι σχεδόν
έτοιμο (ο χρόνος εξαρτάται από τις οδηγίες της παγωτομηχανής) προσθέστε τα σαβαγιαρ σε κυβάκια, συνεχίστε με τη μηχανή μέχρι το παγωτό να αποκτήσει το επιθυμητό πάχος. Σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με κακάο αν θέλετε. Ή παγώστε μέχρι να σφίξει.

Αν φτιάχνετε παγωτό χωρις παγωτομηχανη, τότε ανακτεψτε τους κύβους σαβαγιαρ στο μείγμα με την κρέμα γάκατος και τοποθετήστε το με κουτάλι σε ένα αεροστεγές δοχείο κατάψυξης και καταψύξτε για τουλάχιστον 3-5 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε πασπαλισμένο με κακάο.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: https://anitalianinmykitchen.com/

Προηγούμενο άρθροΔιαφορετικός “Μουσακάς” με σπανάκι και κιμά….δοκιμάστε τον και θα τους ενθουσιάσετε
Επόμενο άρθροΠίτσα με ζύμη Γιαουρτιού….πολύ αφράτη