Παγωτό Φυστίκι
Εύκολο Παγωτό Φιστίκι από την Lolly’s Kitchen ! Μία εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με φιστίκια Αιγίνης! Ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες
Υλικά 🛒
450 ml κρέμα γάλακτος
170g ζαχαρουχο Γάλα
100g Αλεσμένα Φιστίκια Αιγίνης
50g Κρέμα Φιστίκι
Επικάλυψη
30g Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Περιχύστε κρέμα φιστικιού (την ρεστοποιείτε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί)
Μέθοδος
Στρώνουμε μια φόρμα μακρόστενη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια σε όλο τον πάτο της φόρμας.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε τη μισή κρέμα φιστικιού και τα μισά αλεσμένα φιστίκια. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μείγμα με το φιστίκι στη σαντιγί και διπλώστε ΑΠΑΛΑ να μην ξεφουσκώσει η κρέμα.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στην ετοιμασμένη φόρμα και πασπαλίζουμε με 30 γραμμάρια από τα υπόλοιπα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης και περιχύνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα φιστικιού.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με το ζαχαρουχο και ισιώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Πριν το σερβίρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το διακοσμούμε με κρέμα φιστικιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια
Αιγίνης.
Καλή Απόλαυση! 😊