Υλικά

1 κουτάκι τόνο σε λάδι
1 κουτάκι τόνο με μπούκοβο σε λάδι
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτί μανιτάρια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Μπεσαμέλ

1.5 λίτρο γάλα
8 κ.σ κορν φλάουερ
50 γρ.βούτυρο αγελάδος
1 αυγό
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι απ τους τόνους και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι.Σoτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια περασμένα λίγο απ το μούλτι και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, την ντομάτα και την ζάχαρη.Ανακατεύουμε.
Βάζουμε και τον τόνο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και βάζουμε τα μισά σε βουτυρωμένο ταψί.Απλώνουμε από πάνω την σάλτσα τόνου και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Στρώνουμε την επιφάνεια καλά.
Βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουερ σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί.Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό,το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.Ανακατεύουμε και περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω στα μακαρόνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤσουχτή Μάνης με καπνιστή πάπρικα
Επόμενο άρθροΤυρομπουκίτσες