Μου ζήτσατε εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια και φυσικά σας έχω την πιο εύκολη και χωρίς μίξερ μοσχοβολάει όλο το σπίτι βανίλια και βούτυρο

Υλικά

220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 μέτρια αυγά
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. φρέσκο γάλα
640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
3 βανιλίνες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη κρυσταλλική ,αυγά , αλάτι ,γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
Σε ένα άλλο πολύ τώρα θα βάλουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις βούτυρο αγελάδος ,βανιλίνες για τη γεύση και
baking powder και τώρα με τη βοήθεια των χεριών μας ζυμώνουμε βούτυρο και αλεύρι μαζί να έχουμε μία υφή σαν αμμο

Aυτή η διαδικασία δεν θα κρατήσει περισσότερο από 1 2 λεπτάκια βάλτε και τα δύο χέρια μαζί για πιο γρήγορα αποτέλεσμα
θα γίνει σαν μια χρυσή άμμος
Τώρα στο κέντρο δημιουργούμε μία μικρή λακκούβα και προσθέτουμε τα υγρά και ώρα για ζύμωμα ζυμώνουμε καλά και μόλις πάρει όλο
τα αλεύρι η ζύμη μας θα είναι έτοιμη

Αφήστε την 5 με 6 λεπτά να ξεκουραστεί έτσι ώστε να μην κολλάει στα χέρια γιατί θα τραβηξειιτο αλεύρι
Στο ταψακι του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα παιρνουμε 15 με 20 γραμμάρια ζύμης και πλάθουμε τα κουλουράκια της επιλογής μας
Θα μας βγάλει περίπου δύο ταψάκια του φούρνου και προτείνω να ψήσετε χωριστά το κάθε ταψάκι στη μεσαία σχάρα τώρα

Χτυπάμε ένα αυγουλάκι καλά και αλείφουμε τα κουλουράκια μας για να γυαλίσουν όμορφα στο φούρνο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 18 έως 20 λεπτά πάντα ανάλογα με το μέγεθος και το φούρνο σας
Ετοιμα έχει μοσχοβολήσει το σπίτι βανίλια και βούτυρο και προσοχή είναι μαλακά όταν βγαίνουν μην τα ψήσετε περισσότερο όταν έχουνε πάρει
ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα και από τις δύο πλευρές τότε είναι έτοιμα να βγουν από το φούρνο όταν κρυώσουν θα γίνουν τραγανά και νόστιμα