Υλικά
6 πατάτες
3 κομμάτια μπέικον
120 γρ. τυρί
Άνηθος
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
30 γρ. βούτυρο μαλακό
✅Μαγειρεύουμε:
Θα ψήσουμε τις πατάτες με την φλούδα τους. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μεσαίου μεγέθους πατατες για να ψηθούν καλά.
Για να το κάνετε αυτό, πλύνετε καλά τις πατάτες, στεγνώστε τις και τρίψτε τις με φυτικό λάδι.
Τοποθετούμε σε ταψί και βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς μέχρι να γίνει. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά.
Ας ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ.
Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τη μαγιονέζα και το μαλακωμένο βούτυρο.
Τρίβουμε το τυρί στον ψιλό τρίφτη και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά και προσθέστε αλάτι για γεύση.
Κόβουμε προσεκτικά την ψητή πατάτα σε τέσσερα κομμάτια, χωρίς να την κόψουμε μέχρι τέρμα.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε το ντρέσινγκ μας στα κοψίματα και ψήνουμε τις πατάτες για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Απολαύστε το γεύμα σας!❤️