Πατάτες τηγανιτές με βούτυρο

Αυτό είναι ένα πιάτο γαλλικής κουζίνας, και, όπως γνωρίζετε, η γαλλική κουζίνα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο, δοκιμάστε και εσείς να μαγειρέψετε αυτό το πιάτο, ειδικά επειδή δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στο μαγείρεμα.

Υλικά

1 κιλό πατάτες
Λάδι για επικάλυψη του καλουπιού
200 γραμμάρια βούτυρο
Φυτικό λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες, κόψτε μερικές από αυτές σε φέτες πάχους 2 mm και βυθίστε τις σε κρύο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Λιπάνετε το ταψί και ζεσταίνετε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει το λάδι. Αφαιρέστε το ταψί από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να στρώσετε το κάτω μέρος και τα τοιχώματα του ταψιου με φέτες πατάτας που ειχα στο αλατισμένο νερό έτσι ώστε να ταιριάζουν μια  πάνω στην άλλη, όπως τα λεπια του ψαριού. Κόψτε τις υπόλοιπες πατάτες σε λεπτούς κύκλους όχι περισσότερο από Πάχους 1 mm και τα τηγανίζουμε σε λάδι, στη συνέχεια τα απλώνουμε σε στρώσεις στο ταψακι, αλάτι, πιπέρι και αλειφουμε κάθε στρώση με λιωμένο βούτυρο. Καλύψτε το ταψί με καπάκι και βάλτε φωτιά για 15 λεπτά και στη συνέχεια στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε στο τραπέζι, αφαιρούμενο και αναποδογυρίζοντας  την φόρμα, οι πατάτες μοιάζουν με χρυσή πίτα.

Καλη Επιτυχία