ΥΛΙΚΑ
1/4 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ πατάτες φέτες κομμένες στα δύο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
Προσθέστε τις πατάτες και απλώστε τες σε όλο το τηγάνι ομοιόμορφα. 
Σκεπάστε τες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά. 
Ρίξτε το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε για να καλύψετε ομοιόμορφα τις πατάτες.
Σκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά τις πατάτες. Ξεσκεπάστε τες και ρίξτε και να ανακατέψτε το με το σχοινόπρασο. 

Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά ή έως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές.

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς Κύμης, ο ονομαστός κουμιώτικος
Επόμενο άρθροΧατσαπούρι ένα ακαταμάχητο κασσερόψωμο